Om Oss


Gamleby Vandrarhem

Gamleby Vandrarhem ligger uppe på Bergsgatan vid Garpebergets fot i Gamleby med en fantastisk utsikt över Gamlebyviken och den välkända kyrkoruin från 1500-talet. Vi har två hus med x rum, gemensamt kök och matsal, tre duschar och x toaletter i varje hus. Utemöbler finns placerade i skuggan under det gamla päronträdet, perfekt för en eftermiddagsfika en varm solig dag. Vi har även fler utemöbler utplacerade kring tomten för dem som gillar att ta en kaffe i morgonsolen. Vi har också ett pingis rum, pingisrack och boll finns att låna.

Bergsgatan 11 ligger 200 meter från det mysiga Gamla Torget i Gamleby med café, presentaffär och restauranger. Rakt över gatan finns promenadstig upp till utkiksplatsen på Garpedansberget (100 m). Det är 350 meter till Gamleby Hamn, 2,4 km till Hammarsbadet och 900 m till Gamleby Centrum med stor mataffär och övrig service.

På Garpedansberget och närliggande Dynestad finns fina klättringsleder. På Gamla Torget finns pizzeria, restaurang, café och presentbutik. I byn finns populära butiker med kuriosa och second hand. Hammarsbadet ligger vackert beläget vid Gamlebyviken och har såväl knattebad som hopptorn. Där finns även intressanta fornlämningar från vikingatiden. Gamleby är strategiskt beläget vid E22 och väg 35 med utmärkt läge för dagsturer till såväl Västervik, Katthult, Vimmerby och Uknadalen som Loftahammar och den fina skärgården i Flatvarp.